Заседание на мандатна комисия

Home/2017, Новини, Прием, Събития/Заседание на мандатна комисия

Заседание на мандатна комисия

На 25.07.2017 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ заседава мандатна комисия за определяне на приетите за обучение по специалност „Военен лекар“. Програмата се провежда за първи път в България и е съвместна между Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, Военномедицинска академия – София, и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Бяха класирани 3 момчета и 10 момичета, които заявиха своята готовност да се обучават по програмата. Обучението се провежда едновременно в трите университета, в редовна форма.

След завършване на пълния курс на обучение, който е 6 години, студентите ще получат образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Медицина“ от Медицински университет – Варна, и степен „Бакалавър“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ от Военноморско училище. Бяха приети и 4 дами за обучение в специалността „Военна медицинска сестра“. Те ще придобият четвърта степен на професионална квалификация. Военните медицински сестри в голяма степен имат същите отговорности като традиционните медицински сестри. Въпреки това те не само се обучават в основни умения за медицински сестри, но също така се обучават как да работят с военни пациенти.

Председател на комисията беше флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В комисията, освен него, бяха и проф. д-р Любомир Алексиев и д-р Юлиян Дочев от Военномедицинска академия, и полк. Милен Илиев от Министерството на отбраната.

Капитан трети ранг Димана Славова, началник на служба „Личен състав“, пожела успех на кандидатите и им съобщи, че ще ги очаква на 18 август 2017 г., когато започва обучението им във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

 

репортаж по темата на Военен телевизионен канал

By | 2018-06-25T14:44:09+00:00 юли 25th, 2017|2017, Новини, Прием, Събития|0 Comments

About the Author: