Посещение на президента на Република Франция във ВВМУ

Home/2017, Новини/Посещение на президента на Република Франция във ВВМУ

Посещение на президента на Република Франция във ВВМУ

На 25 август 2017 г. ВВМУ посети президентът на Република Франция г-н Еманюел Макрон. Посещението на г-н Макрон във Военноморското училище бе част от еднодневната му официална визита в България. Президентът беше придружен от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, министъра на отбраната г-н Красимир Каракачанов и министъра на външните работи и вицепремиер г-жа Екатерина Захариева.
Г-н Макрон беше приветстван от командващия на ВМС контраадмирал Митко Петев и домакина на визитата флотилен адмирал проф. д. в. н. Боян Медникаров. След автограф в почетната книга на ВВМУ, флотилен адмирал Медникаров връчи на г-н Макрон плакет на Училището.
Посещението на делегацията продължи в Центъра за интегрирано управление на бреговата зона, където началникът на ВВМУ представи възможностите, които той предлага. В навигационния симулатор на Центъра г-н Макрон изрази своите впечатления от уникалната функционалност на системата. Президентът на Франция и министър-председателят Борисов поеха управлението на военна фрегата, като под указанията на флотилен адмирал Медникаров се увериха в начините за многоаспектно приложение на изградената система.
Двете страни подчертаха добрите връзки между военноморските сили на Франция и България и договориха за по-нататъшното им развитие.

By | 2017-08-27T21:08:38+00:00 август 27th, 2017|2017, Новини|0 Comments

About the Author: