Започнаха преговорите за сътрудничество с Кувейт

Home/2017, международни проекти, Морско образование, Новини, Посещения, Събития/Започнаха преговорите за сътрудничество с Кувейт

Започнаха преговорите за сътрудничество с Кувейт

На 12.09.2017 г. делегация от Емирство Кувейт посети Висшето военноморско училище. Тя беше водена от командващия на Военноморските сили на Кувейт, генерал-майор Халид Абдула. С него бяха и експертите полковник Ахмад Алмасаид, началник на морския им институт, и подполковник Мишаел ал Джарала, началник на Канцеларията.

Целта на посещението бе обсъждане на възможностите за обучение на курсанти за нуждите на флота на Кувейт във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Гостите бяха посрещнати от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян  Медникаров, началник на Училището, и заместниците му. След презентация за Морско училище капитан първи ранг проф. Калин Калинов, заместник-началник по учебната и научната дейност, представи програмите за обучение на курсантите за българския военен флот, както и детайли по отношение на пребиваването им в Училището.

Гостите проявиха интерес относно входящите изпити, подбора, възможностите за специализация и повишаване на квалификацията след завършване. Проучени бяха и възможностите за обучение на преподаватели, както и изпращането на кувейтски офицер като техен официален представител.

След приключване на съгласувателните процедури се очаква подписването на договор и начало на обучението.

About the Author: