ВВМУ – с Купата на „Академика“

Home/2017, Новини/ВВМУ – с Купата на „Академика“

ВВМУ – с Купата на „Академика“

На 16 и 17 септември 2017 г. в акваторията на Пристанище – Варна, и Варненския залив се проведе първата за България междууниверситетска регата „Академика“, организирана от Яхтклуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“. Надпреварата под ветрила е финална дейност от проект „Ветроходна академия“.
Междууниверситетската регата „Академика“ се проведе в две групи. В първа група: „Университетска – студенти“, в национален клас „Конрад 25 Р“, взеха участие представители от следните университети: МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, ИУ, ТУ, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВСУ „Черноризец Храбър“. Във втора група: „Университетска – професионалисти“, се състезаваха всички ветроходни яхти, разделени в клас ORC, които по принцип се състезават на регати, но с условие да представят университет.
Министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, награди победителите в междууниверситетската регата. Отборите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се представиха достойно по време на ветроходното състезание и извоюваха голямата награда – Купата на „Академика“.

By | 2017-09-18T13:59:25+00:00 септември 18th, 2017|2017, Новини|0 Comments

About the Author: