Нийл Бос – доктор хонорис кауза

Home/2017, Новини, Посещения, Празници, Събития/Нийл Бос – доктор хонорис кауза

Нийл Бос – доктор хонорис кауза

На 8.10.2017 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе тържествена церемония по присъждане на почетното научно звание „Доктор хонорис кауза“ на професор Нийл Бос – председател на Международната асоциация на морските университети (IАMU) и директор на Австралийски морски колеж.

На 31.05.2017 г. с протокол №66 Академичният съвет на Училището взе решение професор Нийл Бос да бъде удостоен с най-високото почетно научно звание. Отчетени са професионалните му постижения и приносът му за развитие на морското образование. Откроена е ролята му за развитие на международната морска образователна общност и особено – неговият принос за издигане на престижа на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Професор Бос е дванадесетият удостоен с високото научно звание.

По време на церемонията началникът на Висшето военноморско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, връчи на номинирания почетен диплом и медал. По стара традиция удостоеният с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ засади дърво в парка на Училището.

About the Author: