10 години от основаването на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2017, Новини, Празници, ПСК, Събития/10 години от основаването на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

10 години от основаването на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 16.10.2017 г. се навършват 10 години от основаването на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. На церемония в двора на Училището флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров изказа своята благодарност към офицерски кандидат Свилен Савов – директор на Колежа, за приноса му към развитието на ръководената от него структура, а на част от инструкторите – за проявена висока компетентност и професионализъм, връчи предметни награди.

Професионалният старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, е създаден през септември 2007 г. със заповед на Министъра на образованието и науката, по искане на Министъра на отбраната на Република България. Официално е открит на 16 октомври 2007 г. Изграден е и провежда своята дейност в съответствие със Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България, Закона за народната просвета и Правилника за неговото прилагане, Закона за професионалното образование и обучение, Правилника за кадрова военна служба и Правилника за устройството и дейността на Професионалния старшински колеж.

Колежът е държавно професионално училище в състава на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и провежда професионално обучение с придобиване на ІV степен професионална квалификация.

By | 2017-10-16T16:22:12+00:00 октомври 16th, 2017|2017, Новини, Празници, ПСК, Събития|0 Comments

About the Author: