Факултетна сесия във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2017, Научни конференции, Новини, Студенти/Факултетна сесия във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Факултетна сесия във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

В периода 5 – 6 декември 2017 г. в Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе първата по рода си за университета факултетна научна сесия на тема „Иновации, проекти и проблеми в корабоплаването“.

В нея право на участие имаха всички обучаеми в Училището. Студенти представиха доклади, свързани с проблемите в навигацията, корабните гробища, опасни места за корабоплаване, с набора на кадри в морската индустрия, както и с идеен проект за учебен кораб. За първи път журито беше съставено от преподаватели. Сред тях от Факултет „Навигационен“ бяха: проф. д.ик.н. Димитър Канев, доц. д-р Камелия Вунова-Нарлева и доц. д-р Веселка Радева. Представителите на Факултет „Инженерен“ бяха: доц. д-р инж. Румен Стоянов, гл. ас. д-р Драгия Янулов и доц. д-р Татяна Маджарова.

На първо място от Факултет „Навигационен“ с тема на доклада „Гробища за кораби“ журито класира студентката Андреана Иванова, на второ място – студентите Николай Петров и Васил Иванов с доклад на тема „Роботика в корабоплаването“, и на трето място са студентките Десислава Петрова и Нели Маринова със своя доклад на тема „Развитие на пристанищата от днес до 2060 година“. От Факултет „Инженерен“ на първо място се класира студентът Светослав Георгиев със своя идеен проект за учебен кораб. На второ място са Георги Вангелов и Георги Бочев с разработката си за „VR и АR в морската индустрия“. Трето място беше присъдено на Амин Абулибде с доклада на тема „Опасност от кибератаки в корабоплаването“.

Отличилите се студенти получиха награди, ваучери за книги, предоставени от ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“.

About the Author: