Първа официална среща на чуждестранните студенти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2017, Новини, Празници, Студенти, Събития/Първа официална среща на чуждестранните студенти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Първа официална среща на чуждестранните студенти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 9.12.2017 г., само ден след отбелязването на студентския празник в България, в конферентната зала на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя среща между чуждестранните студенти в Училището. Това бе първото по рода си мероприятие и там, освен всички чуждестранни обучаеми, бяха поканени преподаватели и представители на партньорски организации от България и чужбина.

Срещата беше открита от заместник-декана на Факултет „Навигационен“, капитан първи ранг доц. д-р Недко Димитров. След встъпителната си реч той даде думата за приветствие на капитан първи ранг професор доктор Калин Калинов, заместник-началник по учебната и научната част. Той запозна присъстващите с международната дейност на Училището, като постави акцент върху международното обучение. „Фактът, че в Училището има обучаеми от 11 държави, сам по себе си говори за високото ниво на подготовка на нашите студенти и доверието към тях в световен мащаб“, каза проф. Калинов.

Шконис Ставрус от Солун и Манифавас Константинус от Атина, които работят за партньорски на Военноморско училище организации, потвърдиха високото ниво на морското образование, което обучаемите получават. „Благоприятната обстановка в страната и условията, при които се извършва обучението, предразполагат за увеличаване на броя на чуждестранните студенти“, каза г-н Ставрус пред аудиторията.

По-късно на гостите бе представена част от учебната и материална база. Срещата завърши с коктейл.

By | 2017-12-14T19:40:36+00:00 декември 9th, 2017|2017, Новини, Празници, Студенти, Събития|0 Comments

About the Author: