ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ има готовност да обучава военни медици и за Република Македония

Home/2017, Новини, Посещения/ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ има готовност да обучава военни медици и за Република Македония

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ има готовност да обучава военни медици и за Република Македония

На 13.12.2017 г. делегация от Република Македония посети Висшето военноморско училище. Тя е от военни медици от Военномедицинския институт. С тях бе и полк. доц. Иван Попиванов от Военномедицинска академия – София.

Целта на посещението бе обсъждане на възможностите за обучение на курсанти от Македония в специалността „Военен лекар“. Гостите бяха посрещнати от капитан първи ранг професор доктор Калин Калинов, заместник-началник по учебната и научната част на Училището. Презентация за Морско училище изнесе капитан втори ранг Вълчо Атанасов, началник на отдел „Учебна и научна дейност“ във Военноморското училище. Той представи и програмите за обучение на курсантите за българския военен флот.

Гостите проявиха интерес относно входящите изпити, подбора, възможностите за специализация и повишаване на квалификацията след завършване, както и за битовите условия, при които се настаняват обучаемите. След края на срещата гостите имаха възможността да се запознаят с всичко, което представляваше интерес за тях.

В следобедните часове делегацията се срещна с ръководството на Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“ – Варна, партньор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в обучението на военни лекари.

By | 2017-12-14T14:17:23+00:00 декември 14th, 2017|2017, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: