Тържествена церемония във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по изпращане на офицер в запаса

Home/2018, Новини, Събития/Тържествена церемония във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по изпращане на офицер в запаса

Тържествена церемония във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по изпращане на офицер в запаса

На 25 януари 2018 г. в редиците на офицерите от запаса премина к-н I р. доц. д-р Иван Енчев Иванов, декан на Факултет „Инженерен“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Тържествената церемония започна с посрещане на бойното знаме, след което Началникът на Училището прие строя. Бяха прочетени заповеди на Министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба на к-н I р. Иванов и за награждаването му.

Иван Енчев Иванов е приет за курсант през 1977 г. След получаване на първото си офицерско звание той е разпределен на служба като механик на звено; работи и като механик на катер в град Созопол. През времето на службата си преминава през различни длъжности, достигайки до декан на Факултет „Инженерен“, със звание к-н I р. и научна степен „доктор“. В отношението с колегите си винаги е бил коректен.

„Голямата му отдаденост е в основата на високите му служебни постижения, а личностните му качества са предпоставка за голямото уважение, с което се ползва капитан Иванов“, каза флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, преди да му връчи почетен плакет на Училището.

След края на церемонията колеги и приятели поздравиха капитан Иванов за достойната му служба и му пожелаха здраве, семейно щастие и нови предизвикателства.

By | 2018-01-26T06:17:16+00:00 януари 25th, 2018|2018, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: