Посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на командващия на Френските военноморски сили в Средиземноморски регион

Home/2018, Новини, Посещения, Събития/Посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на командващия на Френските военноморски сили в Средиземноморски регион

Посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на командващия на Френските военноморски сили в Средиземноморски регион

На 16.03.2018 г. на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ пристигна командващият на Френските военноморски сили в Средиземноморския регион, вицеадмирал Шарл-Анри дю Ше, придружаван от полковник Жан-Марк Лавале, аташе по отбраната на Френската република в Скопие, и капитан III ранг Барбара Мартино, отдел „Планиране“ на Военноморските сили на Френската република, и от офицери от ВМС на Република България.

Делегацията беше посрещната от началника на ВВМУ, флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. В Заседателната зала пред гостите бе изнесена презентация, като бяха представени историята, мисията, основни цели и задачи на Училището. В проведената след това дискусия проф. Медникаров обърна особено внимание на добрите партньорски отношения с френски учреждения и институции. Той отбеляза съвместната работа с „Тотал“ – френска многонационална корпорация за добив и производство на петролни продукти, със „Сосиете Женерал Експресбанк“ и „Алианс франсез“ – Варна, както и високопоставеното посещение на френския президент Еманюел Макрон през 2017 г. Посочи, че и през 2018 г., за трети пореден път, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще бъде домакин на честването на Националния празник на Република Франция.

След края на презентацията гостите имаха възможност да разгледат учебната и тренажорна база в Училището.

By | 2018-03-16T13:56:05+00:00 март 16th, 2018|2018, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: