Почина капитан І ранг Цвятко Петров Дончев

Home/2018, in memorial, Новини/Почина капитан І ранг Цвятко Петров Дончев

Почина капитан І ранг Цвятко Петров Дончев

Колеги преподаватели и възпитаници на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ изказват своите най-искрени съболезнования по повод кончината на о.з. капитан І ранг Цвятко Петров Дончев, който ни напусна на 7.03.2018 г.

Роден е на 5.04.1931 г. Завършил ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ТУ – София. Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ постъпва през 1961 г. като капитан-лейтенант – преподавател в цикъл „Обща техника“. До 1991 г. работи като редовен, а след това като хоноруван преподавател. Бил е заместник-началник на катедра „Техническа механика“ и заместник-началник на Факултет „Инженерен“. Преподавал е дисциплините „Машинно чертане“, „Съпротивление на материалите“ и „Машинни елементи“.

Отиде си един добър и силен човек, принадлежащ към поколението офицери, които сърцато полагаха основите на морската идея във флотската ни Алма матер! Сериозен, стриктен, коректен и отдаден на задълженията си преподавател, с изключителен принос в утвърждаване на авторитета и развитието на катедра „Техническа механика“ и Факултет „Инженерен“. Напусна ни офицер, еталон за принципност, обективност, честност и акуратност.

Поклон към щедрия, винаги толерантен и обаятелен дух на моряка!

Поклон пред светлата ти памет, капитане!

By | 2018-03-23T11:12:24+00:00 март 9th, 2018|2018, in memorial, Новини|0 Comments

About the Author: