Курсантите от специалност „Военен лекар“ гостуват на колегите си от Медицинския университет „Проф.Д-р Параскев Стоянов“ в инициативата MediCafe

Home/2018, Курсанти, Новини, Събития/Курсантите от специалност „Военен лекар“ гостуват на колегите си от Медицинския университет „Проф.Д-р Параскев Стоянов“ в инициативата MediCafe

Курсантите от специалност „Военен лекар“ гостуват на колегите си от Медицинския университет „Проф.Д-р Параскев Стоянов“ в инициативата MediCafe

След подписаното споразумение за партньорство между Студентския съвет към ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и Асоциацията на студентите медици в България – АСМБ преди дни – първата тяхна съвместна изява е вече факт.

Над 150 бъдещи медици и гости уважиха четвъртото издание на инициативата MediCafe. На събитието присъстваха и всички курсанти от специалност „Военен лекар“, както и представители на Студентския  съвет към ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“.

MediCafe е инициатива, която се провежда в редица държави. Благодарение на нея ученици и студенти имат уникалната възможност да се запознаят с преподавателите в една друга светлина, да научат повече за техният личен живот, както и да разберат повече за техните студентски години и полученият опит по време на работния им ден.

Гости на студентите този път бяха двама – д-р Станислав Морфов, асистент в катедра „Анатомия и хистология“ в Медицински Университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ и Полк. Доц. Д-р Пламен Минчев от клиниката „Ортопедия и Травматология“ към Военно Медицинска Академия (ВМА) в черноморския град.

Д-р Морфов и Доц. Пламен Минчев споделиха за първите трепети и вълнения от своите студентски години, интересни и критични мигове  от тяхната клинична дейност, както и забавни случки в патологията на всекидневното им клинично ежедневие. В края на събитието те посъветваха своите студенти и приятели да се постараят те да бъдат промяната, която искат да видят в света.

И нещо любопитно, без да издаваме подробности! След по-малко от месец в клуб MediCafe ще гостуват двама от най-обичаните и уважавани лекари в град Варна.

Изготвил материала Матей Тодоров

By | 2018-04-19T14:40:46+00:00 април 19th, 2018|2018, Курсанти, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: