Известни са победителите от състезанието между екипажите във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“

Home/2018, Курсанти, Новини, Състезания/Известни са победителите от състезанието между екипажите във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“

Известни са победителите от състезанието между екипажите във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“

Курсанти от I-ви до V-ти курс взеха участие в провелото се трето издание на  състезанието между екипажите.  Надпреварата премина в два етапа и имаше за цел да бъдат проверени, лидерските качества на младите командири,  способността им да управляват и мотивират екипажите си  в реални условия.

Първият ден постави на изпитание техниката за гребане с гребно-ветроходна лодка Ял-6, докато през втория ден курсантите трябваше да проверят уменията и степента на своите възможности в елементи от морския многобой – мятане на хвъргало за швартови въжета в определен сектор. Немалко затруднения предизвика дисциплината връзване на 4 от 6 възможни морски възли за време, но затова пък тегленето на въже между екипажите предизвика силни емоции.В края на състезанието, след оспорвана борба при гребците на I-во място се класира IV-ти екипаж със шкипер мичман Веселина Калинова, а  успеха в 3 от общо 4-те компонента донесе комплексна победа за  V-ти екипаж,  с командир мичман Тодор Попов.

Командира на батальона за подготовка на курсанти к-н III р. Петър Климов е убеден, че следващото междуекипажно състезание ще бъде още по-оспорвано!

Изготвил материала Матей Тодоров

By | 2018-04-20T08:42:13+00:00 април 20th, 2018|2018, Курсанти, Новини, Състезания|0 Comments

About the Author: