Стартира кампанията „Не шофирай, ако си пил“

Home/2018, Новини/Стартира кампанията „Не шофирай, ако си пил“

Стартира кампанията „Не шофирай, ако си пил“

Десетото издание на кампанията „Не шофирай, ако си пил“ стартира с пълна сила. Неин основен организатор е Община Варна, с подкрепата на 10 варненски училища и вузове. За поредна година Военноморското училище „Н. Й. Вапцаров“ е един от основните партньори в тази благородна изява.

На пресконференция в зала „Варна“ на Общината директорът на Дирекция „Превенция“ – Цветана Коева, подчерта сериозността и положените усилия за осъществяване на целите на обществената кауза и постигането на конкретни резултати. През последните години кампанията доби висока гражданственост и се провежда в навечерието на майските ученически празници и приключването на изпитите за абитуриентите.

В изнесената на пресконференцията статистика от директора на сектор „Пътна полиция“ стана ясно, че паралелно с всички други изяви, през последните години от провеждането на кампанията значително са намалели регистрираните случаи на шофиране след употреба на алкохол и опиати от младежи в ученическа възраст.

Тази година в акцията се включват много родители и представители на асоциацията „Пострадали от пътнотранспортни произшествия“.

За по-мащабната информация до края на м. май организаторите, партньорите и представители на полицията ще разпространяват рекламни и агитационни материали, популяризиращи акцията „Не шофирай, ако си пил“.

Материала подготви Матей Тодоров

By | 2018-05-02T08:27:13+00:00 април 27th, 2018|2018, Новини|0 Comments

About the Author: