Морско училище организира национален конкурс за кратък филм, посветен на Космоса

Home/2018, Новини/Морско училище организира национален конкурс за кратък филм, посветен на Космоса

Морско училище организира национален конкурс за кратък филм, посветен на Космоса

Планетариумът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ организира национален ученически конкурс за Космоса. Конкурсът, наречен Space Tube, се провежда в Холандия, Белгия и България. В международен план конкурсът се организира от Бенжамин Шрайбер от Европейската космическа агенция. За България национален организатор е Морското училище във Варна. В конкурса могат да участват ученици от 9- до 19-годишна възраст. Конкурсът цели да провокира и развие интерес сред младежите към Космоса и космическите изследвания.

Конкурсът стартира от месец април и ще продължи до края на август 2018 година. От младежите се очаква да направят кратък, до 3-минутен, филм на тема „Космос и космически изследвания“. Филмът по своята същност може да бъде документален, анимационен, да следва сюжет и сценарий, да представя експеримент, идея или интересни факти и събития от космическите изследвания. Всички филми в конкурса ще бъдат представени в интернет пространството на конкурса – Big Bang SPACE TUBE. Ще бъде предоставена възможност за гласуване в интернет, за да се изберат най-добрите филми. Комисия от специалисти и общественото гласуване ще определят десетте най-добри филма. Те ще бъдат демонстрирани в заключителен филмов фестивал през Седмицата на космонавтиката от 1 до 10 октомври в Планетариума на Морското училище.

Наградите за отличените филми са осигурени от Фондацията ЕИРБУС, Европейската космическа агенция, Европейския космически център, Спейсекспо, БЕЛСПО, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и други организации. Голямата награда за екипа на най-добрия български филм е посещение на Европейския център за подготовка на космонавти в Кьолн, Германия. Подробна информация за конкурса и регистрация може да бъде намерена на страницата Big Bang SpaceTube: https://www.spacetube.xyz/en.

By | 2019-02-18T20:03:01+00:00 април 30th, 2018|2018, Новини|0 Comments

About the Author: