Работна среща на кмета на София – Йорданка Фандъкова, и началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров

Home/2018, Новини, Посещения, работна среща/Работна среща на кмета на София – Йорданка Фандъкова, и началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров

Работна среща на кмета на София – Йорданка Фандъкова, и началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров

На проведеното преди дни в София международно изложение „Транс Тренд 2018 – Иновации, бизнес и образование в транспортаза втори път със своя експозиция от експонати и проекти участва ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

След официалното откриване на изложението се състоя работна среща между началника на Военноморското училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, кмета на София – Йорданка Фандъкова, и главния архитект на столицата – Здравко Здравков.

На срещата бяха демонстрирани възможностите на симулационния комплекс за борба с аварии и управление на кризи, разработен от научен колектив в Училището.

По време на разговорите бяха дискутирани редица въпроси около необходимостта за създаване на виртуални, триизмерни модели, с висока степен на детайлизация на всички станции от столичния метрополитен.

Тема на разговорите по време на срещата бяха и възможностите на морската академия при разработване на сценарии за трениране на различни процедури за взаимодействие в кризисни ситуации на службите по реда и опазване на здравето на гражданите.

 Материала подготви Матей Тодоров

About the Author: