Международно изложение за отбранителна техника „ Хемус“ 2018

Home/2018, Новини/Международно изложение за отбранителна техника „ Хемус“ 2018

Международно изложение за отбранителна техника „ Хемус“ 2018

На 30.05.2018 г. в град Пловдив президентът Румен Радев откри Международна изложба за отбранителна техника „Хемус“ – 2018. Тя се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България.

Изложението е насочено към всички български и чуждестранни лица и организации, които осъществяват научноизследователска, производствена и търговска дейност в областта на отбранителната техника, както и в направленията антитероризъм и сигурност. Чрез него се създават възможности за кооперирани производства, ремонтни дейности и съвместни научно-технически разработки на нови изделия в областта на отбраната и сигурността.

Традиционно с щанд в изложението участва и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, представяйки най-новите си и перспективни разработки в областта на отбранителната техника. На щанда са  представени: прототипи на бойни и спомагателни кораби; въоръжение и бойни средства на ВМС; хидроакустични средства; средства за навигационно и хидрографско осигуряване на ВМС; технически средства за осигуряване на подводнотехническа, подводнодиверсионна и водолазна дейност; антитерористично оборудване.

В програмата на изложението са включени международна научна конференция, демонстрационни стрелби и статичен показ.

By | 2018-06-05T06:34:57+00:00 май 30th, 2018|2018, Новини|0 Comments

About the Author: