Курсанти от Морско училище участваха в програма за културен и езиков обмен

Home/2018, Курсанти, международни проекти, Новини, Посещения/Курсанти от Морско училище участваха в програма за културен и езиков обмен

Курсанти от Морско училище участваха в програма за културен и езиков обмен

В периода 19.06. – 4.07.2018 г. курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и техни колеги от САЩ, Полша, Румъния и Македония участваха в програма за културен обмен и езикова практика – Culture and language immersion summer deployment (CULP). Програмата е резултат от двустранното сътрудничество между България и САЩ.

За първа година бяха проведени занятия с участниците – оцеляване на море, медицинска подготовка (оказване на първа помощ), ориентиране в залесени местности, основна морска подготовка – гребане, ветроходство и морски възли.

На 27.06.2018 г. в периметъра на войскови район „Карантината“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе състезание Airsoft tactical competition and medical support. За провеждането на тактическото занятие бяха използвани Airsoft оръжия, придобити с финансовата подкрепа на Община Варна.

Курсантите участваха в културно-опознавателна обиколка на България, като посетиха град Шумен, Паметника „Създатели на българската държава“, Мадарския конник, градовете Търново, Калиакра и Балчик. По време на обиколката курсантите активно обсъждаха помежду си историята и привлекателността на страната ни, което спомогна за обогатяване на езиковите им познания.

About the Author: