Визита на академик Стефан Воденичаров във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2018, Новини, Посещения, Събития/Визита на академик Стефан Воденичаров във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Визита на академик Стефан Воденичаров във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 23.07.2018 г. на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе Стефан Воденичаров – български машинен инженер, учен и академик на БАН.

Флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров го покани в заседателната зала, където запозна госта с мисията, основните цели, историята, традициите, академичната структура и новите перспективни направления, по които се работи в Морско училище. На госта бе представена учебно-материалната база, която непрекъснато се осъвременява, като се поставя основен акцент върху изграждането на модерни корабни симулатори, тренажори и обновяване на лекционните зали, които са сред основните фактори за развитието на знанията и приложните умения на бъдещите моряци от военния и гражданския флот.

Срещата бе изключително ползотворна, защото бяха обсъдени различни варианти за подобряване на обучението, като се наблегна на това, че Училището е единственото висше учебно заведение в страната, което осигурява висококвалифицирани кадри за морската индустрия и дипломите на което са световно признати.

About the Author: