Завърши пилотният курс „Новоназначени офицери – медицински специалисти“

Home/2018, Министерство на отбраната, Новини, Празници/Завърши пилотният курс „Новоназначени офицери – медицински специалисти“

Завърши пилотният курс „Новоназначени офицери – медицински специалисти“

На 10.08.2018 г. в района на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе тържествена церемония по връчване на удостоверения за завършен модул „Базова военна подготовка“ от курса „Новоназначени офицери – медицински специалисти“. Курсът се проведе в рамките на 4 седмици. Офицерите бяха изпратени от Военномедицинска академия, за да бъдат обучени в дисциплините „Строева подготовка“, „Огнева подготовка“; да проведат практически занятия по стрелба, ядрено-химична и биологична защита, обща тактика; да изучат основни елементи от правото.

На церемонията присъстваха флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., който връчи удостоверенията за завършен курс и пожела на офицерите здраве и успехи. Предметна награда получи и отличничката от курсантите, завършили първи курс със специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“.

About the Author: