Завърши лагерът „Лидерска подготовка“

Home/2018, Курсанти, Новини, Посещения, Събития/Завърши лагерът „Лидерска подготовка“

Завърши лагерът „Лидерска подготовка“

За трета поредна година в периода от 1. до 5.09.2018 г. във войскови район „Карантината“ и акваторията на Варненския залив се проведе лагер „Лидерска подготовка“ с курсантите от втори до пети курс на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Целта на лагера е да се оптимизира функционирането на малката флотска единица (екипаж, отряд) при изпълнение на групови задачи.

За постигането на тази цел бяха разработени комплекс от тактически задачи в съотношение: 80% задачи на море към 20% задачи на брега, сред които: „Съвместно плаване на отряда“, „Стъкмяване на гребно-ветроходна лодка“, „Управление на гребно-ветроходна лодка на ветрила“, „Оцеляване на море“ и „Изграждане на доверие между членовете на екипажа“. Във времето между различните тактически задачи бяха проведени междуекипажни състезания, които включваха: „Преодоляване на водна преграда“, „Теглене на въже“, „Airsoft – пленяване на флаг“.

Лагерът завърши с концерт на група „Епизод“, които изпяха част от своите националистични възрожденски песни с текстове от българските класици Христо Ботев и Иван Вазов. Концертът, дръзка смесица между тежка метъл музика, българска литература и история, бе подсилен с голяма доза патриотизъм, който внесе още положителни емоции у курсантите. След края на концерта екипажите си направиха снимки с групата за спомен.

By | 2018-09-07T08:58:13+00:00 септември 5th, 2018|2018, Курсанти, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: