Официална визита на представители на Carnival Corporation

Home/2018, Делегация, Еразъм, Новини, Посещения, Стаж/Работа, Студенти/Официална визита на представители на Carnival Corporation

Официална визита на представители на Carnival Corporation

На 27.09.2018 г. на официална визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха представители на Carnival Corporation & plc. Това е най-голямата круизна компания в света, с флот от 102 кораба, посещаващи повече от 700 пристанища по света.

Представителната делегация бе посрещната от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който изнесе брифинг в заседателната зала и запозна гостите с историята, традициите, мисията и направленията, по които се обучават курсанти и студенти. Гостите имаха възможност да се запознаят с учебно-материалната база на Училището. Разгледаха няколко симулатора, тренажори и лекционни кабинети, придобивайки представа как точно протича обучителният процес.

По време на срещата беше подписано двустранно споразумение по програма Еразъм+, благодарение на което оттук нататък обучаемите студенти и курсанти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще имат възможност да придобиват плавателен стаж и да прилагат всичко, научено към момента, в реална среда. Представителите на Carnival Corporation & plc имаха среща със студенти от Морско училище, на която бяха уточнени въпроси относно възможностите, предлагани от компанията, и необходимите документи за кандидатстване.

За Морско училище това е първото подобно споразумение. Подписването на документа е от особено значение, защото така навигаторите и механиците, завършващи най-старото техническо училище в страната, ще бъдат още по-конкурентоспособни на международния пазар.

About the Author: