Световен лидер в морското инженерство с лекция в Морско училище

Home/2018, Делегация, Новини, Посещения, Стаж/Работа, Студенти/Световен лидер в морското инженерство с лекция в Морско училище

Световен лидер в морското инженерство с лекция в Морско училище

На 20.11.2018 г. на официална визита във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха представители на фирмата DEME Group, партньори на Starnav Ltd.

DEME е работодател №1 и световен лидер в морското инженерство и опазване на околната среда. Дейностите на фирмата включват: драгиране, хидротехническо строителство, услуги за нефтената и газова промишленост, производство на енергия от възобновяеми източници и др. В DEME Group разполагат със 100 кораба, 200 спомагателни кораба и 2000 души екипаж.

Целта на посещението бе представяне на дейността им пред студенти на Морско училище от специалностите „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“ и „Електротехника“. Бяха обявени и вакантните длъжности във фирмата. Предстои провеждането на интервюта с всички заинтересовани от студентите за попълване на екипажите за плавателен състав за търговския флот.

Гостите бяха посрещнати от заместник-началника по учебната и научна дейност, к-н I ранг проф. д-р Калин Калинов, който ги запозна с историята, традициите, мисията, проектите и партньорите на Морско училище. Професор Калинов отговори на всички въпроси на гостите.

About the Author: