Курсант-мичман Петър Генов – „Студент на годината за 2018“

Home/2018, Новини, Събития, Състезания/Курсант-мичман Петър Генов – „Студент на годината за 2018“

Курсант-мичман Петър Генов – „Студент на годината за 2018“

На 17.12.2018 г. под патронажа на министъра на образованието и науката се проведе официалната церемония „Студент на годината за 2018-а“, на която бяха обявени носителите на националния приз на националното представителство на студентските съвети. Призът „Студент на годината“ е отличие, за което се избират най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта.

Отличието през 2018 г. получи курсант-мичман Петър Генов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, който е пети курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“. Наградата му бе връчена лично от председателя на Народното събрание, госпожа Цвета Караянчева.

Мичман Генов е разработил през последните години няколко проекта, свързани с компютри и електроника. Един от тях е свързан с направата на устройство, с помощта на което хора с увреждания на опорно-двигателната система, които изпитват затруднение да движат крайниците си, да могат да управляват компютър само чрез премигване на окото си.

Той е носител на стипендията „Акад. Димитър Мишев“ – за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката.

На церемонията присъстваха председателят на парламентарната Комисия по образованието и науката – г-жа Милена Дамянова, депутати, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието и науката – г-н Красимир Вълчев, представители на изпълнителната власт, на академичната общност и на бизнеса.

By | 2018-12-18T10:58:57+00:00 декември 17th, 2018|2018, Новини, Събития, Състезания|0 Comments

About the Author: