Участие в 9-ата генерална асамблея на Черноморската асоциация на морските университети (BSAMI)

Home/2019, Делегация, международни проекти, Новини, Посещения/Участие в 9-ата генерална асамблея на Черноморската асоциация на морските университети (BSAMI)

Участие в 9-ата генерална асамблея на Черноморската асоциация на морските университети (BSAMI)

На 25.01.2019 г. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, взе участие в 9-ата генерална среща на Асоциацията на морските университети от Черноморския регион (BSAMI). Домакин на срещата беше университетът Piri Reis в гр. Тузла, Република Турция. Сесията, която се състоя предобед, беше изключително ползотворна. Бяха взети важни решения относно промени в основополагащия договор за съществуване на Асоциацията и нейните ръководни органи. По предложение на Морско училище, в срещата участва представител на Шанхайския морски университет, който направи предложения за съвместно сътрудничество с BSAMI в рамките на китайската инициатива „Един пояс – Един път“ (One Belt – One Road).

Участниците в срещата се включиха и в конференция за важността на Черноморския регион от морска перспектива. В конференцията участваха високопоставени турски представители: председателят на Турската камара на корабособствениците (TCS) – г-н Тамер Киран, и заместник-министърът на транспорта и инфраструктурата – г-н Селим Дурсун. В рамките на срещата бяха разгледани симулаторите и тренировъчната база на Университета Piri Reis.

 

About the Author: