Ден на отворени врати

Home/2019, Новини, Посещения, Прием, Събития/Ден на отворени врати

Ден на отворени врати

На 22.02.2019 г. Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ отвори вратите си за всички бъдещи студенти и курсанти. Напливът от желаещи, които да се запознаят отблизо с Морско училище, надмина всички предварително заложени очаквания. В рамките на два сеанса, които бяха проведени през деня, над 150 младежи проявиха интерес към новите специалности, предлагани във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Желаещите да се обучават в Морско училище взеха участие в демонстрация на безпилотни летателни апарати (дронове). По време на демонстрацията им бе разяснено, че в плана за обучение на студенти за гражданския флот и курсанти за нуждите на Министерството на отбраната са заложени курсове за управление на дронове. Всички посетители участваха в жива демонстрация на различни компютърни атаки. Разгледаха и се запознаха с учебно-материалната база и симулационните комплекси в катедрите „Информационни технологии“, „Електроника“, „Корабоводене“, „Корабни силови уредби“ и в Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона.

По време на Деня на отворените врати във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха промотирани и най-новите специалности „Киберсигурност“ – със срок на обучение 4 години за студенти, и специализация „Кибероперации“ – със срок на обучение 5 години за курсанти. След успешно завършване курсантите придобиват две образователно-квалификационни степени: бакалавър по гражданската специалност „Киберсигурност“ в професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“ и бакалавър по военната специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“, специализация „Кибероперации“, в професионално направление „Военно дело“. На същите се присвоява военното звание „лейтенант“.

За всички желаещи, които не са успели да разгледат ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, напомняме, че Ден на отворени врати ще има и на 23.02.2019 г., с начални часове 10:00 и 14:00 ч.

By | 2019-02-22T16:00:41+00:00 февруари 22nd, 2019|2019, Новини, Посещения, Прием, Събития|0 Comments

About the Author: