Проведе се оперативният Сбор на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2019, Новини, Посещения, Събития/Проведе се оперативният Сбор на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Проведе се оперативният Сбор на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 6 и 7 март 2019 г. се проведе оперативният Сбор на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Основната тема на сбора бе „Предизвикателства пред променящата се среда за обучение и квалификация в системата на военното и морското образование“.

На сбора присъстваха: господин Пейчо Пейчев – заместник-кмет на Община Варна, полковник Милен Илиев – началник на отдел „Образование и квалификация“ в Дирекция „Управление на човешките ресурси“, проф. д-р Даниела Тодорова – ректор на Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“, проф. д.т.н. Петър Колев – заместник-ректор на Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“, полк. доц. д-р Димитър Ташков – заместник-началник по научната и учебната част на ВА „Г. С. Раковски“, полк. проф. д-р инж. Свилен Стефанов – заместник-началник по научната и учебната част на НВУ „Васил Левски“, полк. д-р инж. Димитър Кирков – директор на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, и офицери от състава на Българската армия.

Заместник-кметът на Община Варна представи доклади по актуални проблеми и перспективи за развитието на град Варна и областите около него. Лектори от Министерството на отбраната, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и от Щаба на Военноморските сили говориха по въпроси, свързани с предизвикателствата в развитието на Военноморските сили за придобиване на отбранителни способности в Черноморския регион, възможности за разкриване на обучение по специалност „Мехатроника“, организация на допълнителна подготовка на студенти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и др.

По време на представянето на докладите бяха очертани насоки към предстоящите мероприятия на Морско училище през 2019 г., както и дългосрочният план за развитие на Училището.

By | 2019-03-07T11:56:41+00:00 март 7th, 2019|2019, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: