Курсанти участваха в кампанията „Бъди войник!“

Home/2019, Новини, Прием, Събития/Курсанти участваха в кампанията „Бъди войник!“

Курсанти участваха в кампанията „Бъди войник!“

Под патронажа на Министерството на отбраната на 10 април 2019 г. в гр. Варна се проведе кампанията „Бъди войник!“. Националната информационна кампания се провежда с цел набиране на войници и матроси за нуждите на Въоръжените сили на Република България. Сред задачите на кампанията е повишаването на информираността на младите хора за перспективите, които дава Българската армия. За популяризирането на професията бяха използвани различни представяния, включително и информационна борса.

В кампанията участие взеха и курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, които демонстрираха курсантски униформи и представиха възможностите за обучение във Военноморско училище. В рамките на програмата бяха показани и военни действия на море във Варненския залив. Ученици, граждани и гости на града имаха възможност да разгледат минния ловец „Цибър“ от състава на Военноморските сили и да наблюдават демонстрация с лодка – тип RHIB, и бързоходна средна патрулна лодка FPB-M.

Информационната кампания завърши с концерт на Представителния ансамбъл на  Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

 

By | 2019-04-12T12:37:04+00:00 април 11th, 2019|2019, Новини, Прием, Събития|0 Comments

About the Author: