Курсанти чистят зоните край храмовете преди Великден

Home/2019, Новини, Събития/Курсанти чистят зоните край храмовете преди Великден

Курсанти чистят зоните край храмовете преди Великден

На 13 април 2019 г. (събота) Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ стартира традиционната си кампания за пролетно почистване на районите около едни от най-посещаваните православни варненски храмове – катедралата „Свето Успение Богородично“, както и храмовете „Света Петка“, „Свети Николай Чудотворец“ и „Свети преподобномъченик Прокопий Варненски“.

В пролетното почистване се включиха курсанти и студенти от Морско училище, които се погрижиха в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, териториите около храмовете и прилежащите им градинки, детски и спортни площадки, да бъдат превърнати в още по-чисто и по-зелено, по-уютно и привлекателно място.

Тази благородна идея се осъществява съвместно между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Варненска и Великопреславска света Митрополия и Община Варна.

Доброволци от Морско училище се включват ежегодно в пролетното почистване и призовават да демонстрираме своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда за нас и за следващите поколения.

Видео от Фейсбук 

By | 2019-04-13T09:10:11+00:00 април 13th, 2019|2019, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: