Висшето военноморско училище отбеляза 24 май

Home/2019, Новини, Празници/Висшето военноморско училище отбеляза 24 май

Висшето военноморско училище отбеляза 24 май

На 23 май 2019 г., в навечерието на един от най-обичаните и светли български празници – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя церемония за награждаване на военнослужещи и цивилни служители, курсанти и студенти. Бяха връчени награди за постигнати високи резултати в процеса на обучение, както и за отлично представяне на обучаеми от Училището в национални и международни прояви.

Церемонията бе открита с приветствено слово от началника на Училището – флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров, който каза, че: „Най-добрата инвестиция в бъдещето на една държава и един народ е в образованието на младежите.“

Връчени бяха и дипломите на успешно защитилите дисертационен труд през 2019 г. – за придобиване на образователната и научна степен „Доктор“.

Със заповед на Министъра на отбраната на Република България, с предметни награди бяха отличени флотилен адмирал проф. д.в.н Боян Медникаров и капитан I ранг доц. д-р Николай Великов.

По случай празника, в знак на признателност и уважение, бяха поставени цветя пред барелефите на изявени преподаватели на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

By | 2019-05-23T13:13:49+00:00 май 23rd, 2019|2019, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: