ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се включи в шествието за 24 май

Home/2019, Новини, Празници/ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се включи в шествието за 24 май

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се включи в шествието за 24 май

По традиция Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в град Варна се отбелязва с тържествено шествие, в което вземат участие всички учебни заведения в града.

110 представителни блока се включиха тази година в шествието по случай 24 май. Организатор на събитието e Община Варна.

Под звуците на празничната музика премина и представителният блок на Висшето военноморско училище, воден от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Стегнатите редици курсанти с парадни униформи са един от символите на морската столица и на този ден те предизвикаха радост и възхищение у събралото се множество. Блокът на Училището беше допълнен от преподаватели и студенти, които с гордост преминаха под бурните овации на зрителите.

В шествието взеха участие носителите на награда „Варна“ за 2019 година, представители на детски градини, на центровете за подкрепа за личностно развитие, на 58 общински, държавни и частни училища, на всички варненски висши училища, на образователни, културни, спортни и социални институции, както и много граждани и гости на град Варна. Участниците преминаха по бул. „Мария Луиза“, бул. „Сливница“ и достигнаха до входа на Морската градина.

By | 2019-05-29T05:28:28+00:00 май 24th, 2019|2019, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: