Успешна приемна комисия за кандидат-курсанти

Home/2019, Курсанти, Новини, Прием/Успешна приемна комисия за кандидат-курсанти

Успешна приемна комисия за кандидат-курсанти

На 5.07.2019 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ заседава мандатна комисия за определяне на приетите курсанти и резервите в специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ – по специализации, за учебната 2019/2020 г. Бяха приети 31 кандидати, които заявиха своята готовност да се обучават във Военноморското училище като курсанти.

Председател на комисията беше капитан първи ранг професор д-р Калин Калинов, заместник-началник по учебната и научна част на Училището. Той благодари на всички кандидати за положените старание и усилия по време на кандидатстването и им пожела успех и „попътен вятър“ по време на обучението.

За първа година бяха приети курсанти по новата специализация „Кибероперации“, която подготвя офицери, отговарящи за информационната и мрежова сигурност в различни системи, използвани в Българската армия и структурите, подчинени на Министерството на отбраната. В бъдещата си работа те ще отговарят за откриване, анализ, изучаване и реакции на събития и инциденти в киберпространството.

На 9 август 2019 г. курсантите ще встъпят за обучение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. След началната военна подготовка им предстои полагане на военна клетва.

By | 2019-07-09T07:58:27+00:00 юли 5th, 2019|2019, Курсанти, Новини, Прием|0 Comments

About the Author: