77 години от разстрела на Никола Вапцаров

Home/2019, Новини, Събития/77 години от разстрела на Никола Вапцаров

77 години от разстрела на Никола Вапцаров

На 23.07.2019 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с официална церемония по полагане на венци и цветя бяха отбелязани 77 години от разстрела на големия български поет Никола Вапцаров – име, което заслужено се е превърнало в свещен символ на Училището и на духа на българския моряк.

Гости на церемонията бяха: г-н Пейчо Пейчев – заместник-кмет на Община Варна, г-н Илиян Карагьозов – заместник областен управител на област с административен център Варна, капитан I ранг Камен Кукуров – началник на Щаба на ВМС, капитан I ранг Антонио Скуео – представител на ВМС на Италия, господин Тодор Балабанов – председател на Общинския съвет – Варна, господин Борислав Трифонов – родственик на поета, полковник професор д-р Ивайло Въжаров – началник на ВМА – Варна, к.д.п. Димитър Димитров – посланик на IMO, капитан Петър Тухчиев – председател на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, районни кметове, представители на неправителствени организации, управители на фирми и организации, свързани с морския бизнес и индустрия.

„Възпитаниците на Морско училище истински се гордеят със своя патрон и идентифицират Училището си, професията си и себе си с духа и името на Вапцаров“, каза в словото си заместник-началникът по учебната и научна част, капитан I ранг професор д-р Калин Калинов. „Твърдо вярвам, че ние сме достойни за неговото име, защото Училището е едно от най-престижните висши училища в България. С реализацията на своите кадри у нас и в чужбина, с отличната институционална акредитация, с високите оценки от програмни акредитации и с прилагането на международните стандарти, то се е превърнало в лидер в подготовката на морски специалисти както за Военноморските сили в страната, така и на кадри за търговското корабоплаване“, допълни той.

By | 2019-07-23T11:59:26+00:00 юли 23rd, 2019|2019, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: