Научна конференция, посветена на 140-годишнината от създаването на ВМС

Home/2019, Научни конференции, Новини, Събития/Научна конференция, посветена на 140-годишнината от създаването на ВМС

Научна конференция, посветена на 140-годишнината от създаването на ВМС

На 1 август 2019 г. в Юнашкия салон в гр. Варна се проведе научна конференция, посветена на 140 години от създаването на българските Военноморски сили на тема: „Ролята на Военноморските сили на Република България в защитата на националните ни интереси“. Конференцията бе организирана от Военноморските сили на Република България и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя се проведе под патронажа на заместник министър-председателя по националната сигурност и обществения ред и министър на отбраната – господин Красимир Каракачанов.

Научната конференция бе разделена на три панела.

– Първият панел е на тема „История на Военноморските сили на Република България“, с модератор капитан I ранг доц. д-р Недко Димитров, декан на Факултет „Навигационен“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

– Вторият панел е онасловен „ВМС – основен компонент на системата за морска сигурност“, модератор е капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов, заместник-началник по учебната и научна част на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

– Третият панел е организиран около проблематиката за „Образователна и изследователска поддръжка на ВМС“, с модератор капитан I ранг доц. д-р Асен Кожухаров, началник на катедра „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

About the Author: