Откриване на новата учебна година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2019, Новини, Посещения, Празници, Събития/Откриване на новата учебна година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Откриване на новата учебна година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

С тържествена церемония на 30 септември 2019 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе поставено началото на новата академична 2019/2020 година. Официални гости на церемонията бяха: заместник-министърът на отбраната – генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов, народни представители от 44-ото народно събрание, представители на Община Варна, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, флотилен адмирал Георги Пенев – заместник-командир на ВМС; к-н III ранг Остин Гълет – помощник-военноморски аташе на САЩ в България; капитан I ранг Антонио Скуео – представител на италианските ВМС; посланикът на Казахстан в България – Н. Пр. Иван Иванов, полк. проф. д-р Ивайло Въжаров, д.м., началник на МБАЛ – Варна, към ВМА, капитан Петър Тухчиев – председателят на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, както и над 450 курсанти, студенти, преподаватели, възпитаници и приятели на Училището.

Церемонията започна с посрещане на бойното знаме на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и приветствено слово от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. В своето обръщение към младежите той каза: „Поздравявам Ви за интелигентния избор да се обучавате в най-престижното техническо висше училище на България. Тук Вие ще получите качествено и адекватно образование, отговарящо на всички международни изисквания и стандарти.“

Приветствие отправи и заместник-министърът на отбраната, в което обърна внимание на това, че Висшето военноморско училище разполага с една от най-съвременните учебно-материални бази в страната – множество тренажори, симулатори, обновени лекционни зали. Не пропусна да спомене и това, че дипломите от Морско училище са конвертируеми на световния пазар, непрекъснато се подписват двустранни сътрудничества между академии и университети в полза на обучаемите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

От името на курсантите и чуждестранните студенти поздравление отправиха курсант мичман Георги Стамов и студент Филипос Никитакис.

След края на церемонията началникът на Училището и заместник-министърът на отбраната откриха реновираните кабинети в катедра „Кораборемонт“  към Факултет „Инженерен“, както и два нови мостика към навигационния тренажор в катедра „Корабоводене“ към Факултет „Навигационен“.

By | 2019-10-01T06:15:15+00:00 септември 30th, 2019|2019, Новини, Посещения, Празници, Събития|0 Comments

About the Author: