Посланикът на Португалия с официална визита в Морско училище

Home/2019, Делегация, международни проекти, Новини, Посещения, Събития/Посланикът на Португалия с официална визита в Морско училище

Посланикът на Португалия с официална визита в Морско училище

Португалският „Комойош – Институт за сътрудничество и език“ (КИСЕ) и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ подписаха протокол за сътрудничество на 20 ноември 2019 г. Целта на КИСЕ е разпространение на португалския език и култура чрез различни програми с чуждестранни основни, средни и висши учебни заведения.

По силата на протокола за сътрудничество, Морско училище стана един от партньорите на Института.

Документът бе подписан от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и посланика на Португалия у нас – Н. пр. Елена Коутиньо, която по време на визитата се запозна с дейността и мисията на Училището.

Чрез сътрудничеството с КИСЕ, Морско училище ще предложи на своите преподаватели и студенти възможност да задълбочат знанията си в областта на португалския език. От своя страна португалският Институт ще подкрепи назначаването на преподавател по португалски език по линия на стипендия „Фернау Мендещ Пинту“ и ще му осигури научна и педагогическа помощ.

About the Author: