Успешен първи ранен прием на курсанти

Home/2020, Новини, Прием/Успешен първи ранен прием на курсанти

Успешен първи ранен прием на курсанти

На 7 февруари 2020 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се събра приемна комисия, назначена със заповед на министъра на отбраната, за да определи приетите кандидат-курсанти от първи ранен прием в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ – специализации „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Кибероперации“, „Мехатроника“ и „Военноморска логистика“, през учебната 2020/2021 г.

За поредна година ранната приемна кампания на курсанти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ предизвика голям интерес. След успешното полагане на изпитите за физическа годност, писмен тест по английски език, общообразователен тест, проверка на психофизиологичните качества и медицински прегледи, бяха избрани най-добрите кандидати от цялата страна. Пред тях бе представено и най-новото професионално направление „Мехатроника“, с което Морско училище категорично отговаря адекватно на търсенето на пазара на труда.

Лидерът във военноморското образование тази година бе предпочетено място за обучение от младежи и девойки от различни градове – София, Варна, Силистра, Шумен, Добрич, Търговище, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Ямбол и др. Кандидатите успешно положиха изпити в рамките на кампанията в първи ранен прием за кандидат-курсанти. Очаквано, кампанията премина успешно, със запълване на всички обявени места. Препотвърди се тенденцията с всяка изминала година броят на кандидатите, желаещи да се обучават във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, да нараства. Този резултат е следствие от непрекъснатото осъвременяване на учебно-техническата база, изграждащите се нови лекционни зали, тренажори и симулатори, които са оборудвани с последна версия на софтуера, който ги управлява.

By | 2020-02-07T09:59:09+00:00 февруари 7th, 2020|2020, Новини, Прием|0 Comments

About the Author: