Немска компания с интерес към студентите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2020, Новини, Посещения/Немска компания с интерес към студентите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Немска компания с интерес към студентите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 11 февруари 2020 г. на официално посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе представителят на корабната компания Bernard Schulte Shipmanagement – г-н Атанасиос Панатсополис, ръководител по проект за набиране на кадети. Компанията притежава над 600 кораба, а служителите ѝ са над 20 000.

Капитан I ранг професор доктор Калин Калинов, заместник-началник по учебната и научна част, представи Училището и вариантите за обучение на студенти и курсанти. Целта на срещата бе обсъждането на въпроси за дългосрочно сътрудничество между морската ни Алма матер и компанията. Бяха обсъдени варианти за осигуряване на студентски практики за обучаемите от Морско училище, както и за реализацията на завършващите. Компанията изпитва нужда от навигатори, механици и електроинженери, които да работят при тях. Разработен е и план за сключване на дългосрочни договори с цел подобряване на осигуреността със специалисти.

„Много приятно съм изненадан от факта, че ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е в първата десетка на морските университети в света и се надявам на ползотворно сътрудничество между компанията, която представлявам, и ръководената от Вас институция“, каза г-н Панатсополис, след като се запозна с част от материално-техническата база и нивото на подготовка в Училището.

 

By | 2020-02-11T15:16:00+00:00 февруари 11th, 2020|2020, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: