Посланикът на Великобритания в България посети Морско училище

Home/2020, Новини, Посещения, Събития/Посланикът на Великобритания в България посети Морско училище

Посланикът на Великобритания в България посети Морско училище

Посланикът на Великобритания в България – Н. Пр. госпожа Ема Хопкинс, посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Официалната визита в морската Алма матер е част от събитията, посветени на 140 години в отношенията и сътрудничеството между двете страни в областта на отбраната.

По време на посещението в Морско училище Н. Пр. госпожа Ема Хопкинс бе придружена от 16-годишната ученичка Ивелина Иванова, спечелила конкурса „Посланик за един ден“, с което се дава възможност на млад човек да се запознае със света на дипломацията и международните отношения.

Двете посланички и екипът им бяха посрещнати от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Гостите се запознаха с дейността и мисията на Морско училище и разгледаха част от материално-техническата база.

На официална церемония, проведена по-късно във Военноморското училище, Н. Пр. Ема Хопкинс връчи и сертификати на служители от Министерството на отбраната и Въоръжените сили, участвали в обучение  по метода „Управление на проекти в контролирана среда“ (PRINCE2). Сред завършилите курса са и представители на ВВМУ.

На връчването на сертификатите присъстваха: министърът на отбраната – г-н Красимир Каракачанов, кметът на Варна – г-н Иван Портних, командващият ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, областният управител – г-н Стоян Пасев, капитан I ранг Тим Фърнс – аташе по отбраната на Великобритания, военноморският аташе на САЩ – капитан II ранг Кори Джейкъпс, ректори на висши учебни заведения, представители на съдебната власт и приятели и партньори на Морско училище.

By | 2020-02-28T05:52:17+00:00 февруари 27th, 2020|2020, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: