Курсант от Морско училище – младежки посланик на НАТО

Home/2020, Курсанти, Новини, Събития/Курсант от Морско училище – младежки посланик на НАТО

Курсант от Морско училище – младежки посланик на НАТО

Курсант старшина първа степен Венилин Нешев е сред 16-те избрани младежки посланици на НАТО за 2020 година.

Програмата „Младежки посланици на НАТО“ е инициатива на НАТО и Младежкото евро-атлантическо дружество в България за 16 млади лидери и иноватори с интерес към дипломацията, международната политика и сигурността. Програмата продължава 12 месеца, в рамките на които посланиците ще участват в еднодневно обучение в София, двудневно посещение в Щабквартирата на НАТО в Брюксел, среща – дискусия с младежи, в осем български града и участие в официална церемония по награждаване в София.

Целта на инициативата е да отличи младежи, ученици и студенти от цяла България, които чрез срещи с дипломати, представители на институциите и неправителствения сектор да задълбочат познанията си в областта на международната политика, многостранната дипломация и членството на България в НАТО, както и да развият своите умения за комуникация, ораторство, работа в екип, организационни умения и протокол.

Старшина първа степен Нешев, който е курсант в III курс, специализация „Корабоводене“, прие новината с радост и въодушевление. „С нетърпение очаквам да науча нещо повече за дипломацията, като част от политиката между страните“, заяви той минути, след като научи добрата новина.

By | 2020-03-25T15:00:49+00:00 март 25th, 2020|2020, Курсанти, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: