Ученици от Морското училище в Бургас ще се обучават на лагер във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2020, Новини/Ученици от Морското училище в Бургас ще се обучават на лагер във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Ученици от Морското училище в Бургас ще се обучават на лагер във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 13 май 2020 г. на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха инж. Христина Жабова – директор на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ в Бургас, и капитан инж. Пламен Симеонов – заместник-директор на гимназията. Гостите бяха посрещнати от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, и капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов – заместник-началник по учебната и научна част на Училището. По време на срещата бе договорено учениците от Бургаската морска гимназия да се обучават на летен морски лагер във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Лагерът ще се проведе от 22 до 26 юни, ако епидемичната обстановка позволява, при спазване на всички предписания и мерки за безопасност. Обучението се предвижда за завършилите VIII клас, специалности „Корабоводене“ и „КММ – Корабни машини и механизми“.

Учениците ще бъдат настанени в студентското общежитие на ВВМУ. Ще живеят и ще се хранят заедно с курсантите и ще пребивават облечени с новите си униформи.

По време на лагера те ще се обучават в четири направления:

– Гребане;

– Морско дело;

– Видеозаснемане с дрон;

– Базови умения по управление на кораб.

Последната част от лагера ще е базово обучение по управлението на кораб. Тук учениците от двете специалности ще бъдат разделени. Младежите от „Корабоводене“ ще изучават дисциплините в симулатори и тренажори по корабоводене на Висшето военноморско училище, а тези от специалност КММ ще се обучават в тренажор и симулатор на машинно отделение и централен пост за управление.

By | 2020-05-15T15:36:48+00:00 май 13th, 2020|2020, Новини|0 Comments

About the Author: