Морско училище и Професионалната гимназия по корабоплаване в Бургас ще си сътрудничат в образователния процес

Home/2020, Морско образование, Новини, Събития/Морско училище и Професионалната гимназия по корабоплаване в Бургас ще си сътрудничат в образователния процес

Морско училище и Професионалната гимназия по корабоплаване в Бургас ще си сътрудничат в образователния процес

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Професионалната гимназия по корабоплаване и рибарство „Свети Никола“ – Бургас, подписаха споразумение за сътрудничество в образователния процес.

Двете учебни заведения ще осъществяват съвместна дейност в областта на морските науки. Събитието се състоя в кабинета на кмета на Община Бургас – Димитър Николов, където началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и директорът на Професионалната гимназия по морско корабоплаване – инж. Христина Жабова, поставиха своите подписи под споразумението.

Като част от сътрудничеството, Морско училище предостави за безвъзмездно ползване своя лодка Ял-6 – „ВВМУ 2“, на бургаската гимназия.

Морската Алма матер ще оказва съдействие и в реализирането на програмата на Гимназията като иновативно училище.

Двете учебни заведения ще извършват обмен на педагогическа информация и ще осъществяват съвместни разработки в общи изследователски дейности. Сътрудничество ще се осъществява и в учебната дейност чрез обмен на преподаватели, научни сътрудници и други. Обсъдено бе и създаването на нови паралелки в Гимназията със сътрудничеството на ВВМУ.

Договорено бе и провеждането на практически занятия в реална среда, обучение чрез тренажори и симулатори.

По време на събитието бе обсъдено и бъдещо сътрудничество на ВВМУ с община Бургас.

 

About the Author: