Морско училище не може да ползва свой имот заради самонастанил се треньор

Home/2020, Новини/Морско училище не може да ползва свой имот заради самонастанил се треньор

Морско училище не може да ползва свой имот заради самонастанил се треньор

В отворено писмо ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ сигнализира за имотен проблем, настъпил със собственика на ЮНЛЦ „Спортен клуб Черно море кану-каяк – Варна“.

Имот на Варненското езеро е предоставен на Морско училище със заповед на министъра на отбраната. След предоставяне на скицата на имота на ВВМУ се оказва, че в част от него неправомерно се е настанил Никола Белев – физическо лице, което използва района за обучение по гребане на състезатели от името на ЮНЛЦ „Спортен клуб Черно море кану-каяк – Варна“.

С Белев са проведени редица разговори, в които е поканен да освободи имота доброволно, но те са безрезултатни.

Разбирайки желанието на заинтересованите тренировките и дейността на клуба да продължат, Морско училище предлага вариант, при който „Спортен клуб Черно море кану-каяк – Варна“ да се асоциира юридически със спортния клуб на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Така школата ще запази мястото и идентичността си, базата ще бъде ремонтирана и преоборудвана, а треньорите, работещи там, ще получават заплата за дейността си.

Предложението на Морско училище е отказано от Белев, но то отново е потвърдено от ВВМУ в поредно писмо от 15 май 2020 г., с молба районът да бъде освободен.

Поради възникналата ситуация и невъзможността на флотската ни Алма матер да реши проблема сама, ръководството на ВВМУ е уведомило министъра на отбраната и чака неговото решение по казуса.

 

Отворено писмо до господин Никола Белев и обществеността

By | 2020-06-03T14:20:15+00:00 юни 1st, 2020|2020, Новини|0 Comments

About the Author: