Курсантите от Випуск 2020 на Морско училище – с първо офицерско звание

Home/2020, Важно, Курсанти, Морско образование, Новини, Празници, Събития/Курсантите от Випуск 2020 на Морско училище – с първо офицерско звание

Курсантите от Випуск 2020 на Морско училище – с първо офицерско звание

Първо офицерско звание беше присвоено на 22-ма курсанти от Випуск 2020 – „Добруджански“, от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на 9 август, в района на Морска гара.

На официална церемония 16 момчета и 6 момичета получиха своите лейтенантски пагони от министъра на отбраната – Красимир Каракачанов, началника на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, и командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, а дипломите им бяха връчени от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Първенец на Випуск 2020, с успех 5,75, е Атанас Цветков – специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“. Той беше награден със сабя от министъра и с други предметни награди.

Първенец на специализация „Корабоводене за ВМС“ е Георги Петров. С най-висок успех във „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ е Виктория Станева, а в специализация „Корабни машини и механизми“ – Георги Стамов. Първенците на специализации също бяха отличени с награди.

Репортаж на ВТК от събитието 

About the Author: