Морско училище – съорганизатор на конференция за новите предизвикателства пред НАТО

Home/2020, Конференции, Новини/Морско училище – съорганизатор на конференция за новите предизвикателства пред НАТО

Морско училище – съорганизатор на конференция за новите предизвикателства пред НАТО

Международна конференция „Да подготвим НАТО и страните членки за новите предизвикателства“, на която ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе съорганизатор, се проведе на 27 октомври 2020 г. Конференцията, в осъществяването на която партньори бяха още: Софийски форум за сигурност, Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия – CMDR COE, Фондация „Конрад Аденауер“ и Дирекция „Публична дипломация на НАТО“, се проведе във виртуална среда.

Бяха засегнати теми, свързани с традиционни и нетрадиционни рискове за сигурността в новата технологична среда, с киберсигурността, както и рисковете, и заплахите в контекста на световната Covid пандемия.

Конференцията стартира с встъпителни слова на началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Участници във форума бяха: Мирча Джоана – зам.-генерален секретар на НАТО, зам.-министърът на отбраната – генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов, зам.-началникът на отбраната – генерал-лейтенант Цанко Стойков, председателят на Комисията по отбрана – генерал Константин Попов, и много експерти и ръководни кадри от структурите на НАТО.

By | 2020-10-27T13:42:17+00:00 октомври 27th, 2020|2020, Конференции, Новини|0 Comments

About the Author: