Какво? Къде? Кога?

Home/2020, Новини, Състезания/Какво? Къде? Кога?

Какво? Къде? Кога?

Интелектуално състезание „Какво, къде, кога“, организирано от Националната асоциация на клубовете на знаещите в България, се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на 20 ноември 2020 г.

12 екипажа, съставени от по 6 човека мериха интелектуални сили, като отговаряха на въпроси от всички области на познанието.

„Какво, къде, кога“, бе открито от президента на Националната асоциация на клубовете на знаещите в България – Доброслав Дойчев. Водещ бе мичман Пламен Дочев от Морско училище, който е дългогодишен член на Асоциацията.

Според регламента всеки отбор имаше 1 минута за размисъл, след като бъде зададен въпрос. Когато отборът стигне до единодушие, капитанът подава верния, според състезателите, отговор на журито. При всеки верен отговор, отборите получаваха по 1 точка. На екипажите бе зачетено и спестено време за мислене, в случаите, когато отговорът е даден веднага и състезателите не са се възползвали от цялата минута за размисъл. Екипажите трябваше да отговорят на общо 12 въпроса.

Първо място завоюва Осми екипаж, с капитан – мичман Пламен Сарандев. Отборът завърши с 6 точки и 3 спестени минути. Второто място бе за Шести екипаж с 5 точки и 4 спестени минути. Капитан бе главен старшина Георги Рачев. На трето място с 5 точки и 3 спестени минути се класира Втори екипаж, чийто капитан бе мичман Ясен Златев.

By | 2020-11-27T13:12:40+00:00 ноември 20th, 2020|2020, Новини, Състезания|0 Comments

About the Author: