Започна изграждането на нов дълбоководен басейн за учебно-практически тренировъчни цели във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Home/2021, Новини, Събития/Започна изграждането на нов дълбоководен басейн за учебно-практически тренировъчни цели във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Започна изграждането на нов дълбоководен басейн за учебно-практически тренировъчни цели във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

На 1 март 2021 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе направена първа копка на първия етап от изграждането на дълбоководен басейн за учебно-практически тренировъчни цели, който трябва да бъде завършен в период до 12 месеца.

Гости на ритуала бяха кметът на гр. Варна – г-н Иван Портних, областният управител – г-н Стоян Пасев, и представители на фирмата изпълнител.

Основни функции на басейна са отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и осигуряване на подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на Българската армия. Площта на басейна е 12 на 25 метра, а дълбочината варира от 3 до 5 метра.

Басейнът ще бъде снабден с имитираща система за генериране на вълни, изкуствен дим и други специализирани системи, поддържащи обучението за целогодишна практика на специалистите от формированията на ВМС, ВВС, провеждане на курсове и обучение по леководолазно дело.

Средствата за изграждането на басейна са осигурени от Министерство на отбраната.

видео репортаж ТУК

By | 2021-03-01T12:53:37+00:00 март 1st, 2021|2021, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: