Обръщение на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по случай 8 март

Home/2021, Новини, Празници/Обръщение на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по случай 8 март

Обръщение на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по случай 8 март

Мили дами,

Приемете моите най-сърдечни поздрави и пожелания по случай 8 март – Международния ден на жената. Ден за всеобщо признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

Вие заслужено сте заели своето пълноправно място във всички сфери на обществения живот. Но това, което Ви прави специални и незаменими, далеч надхвърля качествата и успехите Ви в професионалната сфера. Приемете нашата признателност и уважение за безкрайната Ви отдаденост, с която отстоявате традициите и духа на българското семейство, за силата, с която ни подкрепяте в трудните моменти.

Честит празник на всички жени – офицери от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“! Благодаря Ви, че отдавате сила и енергия да защитавате родината ни и да издигате престижа на нашата институция. Благодаря Ви, че Вие достойно заемате своето място в строя. Благодаря Ви за Вашата решителност, отговорност и целите, които си поставяте.

Честит празник на всички дами – преподаватели от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“! Благодаря Ви за високия професионализъм и отдадеността, с които затвърждавате авторитета на българското военноморско образование. Вие сте поели изключително тежката задача – да изградите специалисти и експерти, които да бъдат признати в световен мащаб.

Честит празник на всички дами – старшини, матроси и цивилни служители! Благодаря за Вашата дисциплинираност, отговорност и умения за работа в екип.

Позволете ми да се обърна и към жените, обучаващи се във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Благодаря за Вашия интелигентен избор, благодаря за това, че сте толкова дейни и гордо представяте институцията, в която се обучавате.

Три от нашите момичета бяха отличени с приз „Студент на годината 2020“:

– Курсант мичман Десислава Вълчева, пети курс, специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“, бе удостоена с приз в направление „Сигурност и отбрана“. Мичман Вълчева има принос и призови места в над 20 спортни и научни мероприятия.

– Курсант главен старшина Ева Георгиева, четвърти курс в специалност „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“, бе отличена с подгласна награда в направление „Студент доброволец“, а от Министерството на отбраната тя получи и грамота и плакет за издигане престижа на военните специалности в Република България. Курсант главен старшина Георгиева доброволно се включи в медицинския екип на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ при борбата с ковид пандемията.

– Студент Катерина Русева, трети курс в специалност „Логистика“, бе отличена с подгласна награда в направление „Студент доброволец“. Тя се занимава с доброволчество към различни организации и институции и участва в организирането и осъществяването на различни събития на територията на град Варна и областта.

Горд съм да споделя с Вас, че две дами, обучаващи се във ВВМУ, заеха първо и осмо място в класацията „10-те най-добри спортисти на 2020 г.“, в която участват спортисти и отбори от всички военни формирования. Първо място зае курсант старшина II степен Филотея Димитрова, която е многократен медалист от военни шампионати по плуване. Осмо място зае курсант старшина I степен Мария Ангелова, също отличил се шампион по плуване, с множество призови места на военните шампионати.

Съвсем наскоро женският гребно-ветроходен отбор на ВВМУ се представи достойно в 65-ата регата „Трети март“.

Мили дами,

От сърце Ви благодаря за постигнатите успехи, за усилията, които ежедневно полагате за утвърждаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Бъдете здрави, позитивни и щастливи, заобиколени винаги с обичта и вниманието на любимите хора!

Честит празник!

By | 2021-03-15T08:59:38+00:00 март 8th, 2021|2021, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: