Честит рожден ден на доктор хонорис кауза на Морско училище – професор Корнел Панайт

Home/2021, Новини, Празници/Честит рожден ден на доктор хонорис кауза на Морско училище – професор Корнел Панайт

Честит рожден ден на доктор хонорис кауза на Морско училище – професор Корнел Панайт

Ръководството на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ поздравява професор Корнел Панайт по случай неговата 70-годишнина. Проф. Панайт е роден на 25 март 1951 г. Завършва гимназията „Mирча Батран“ в гр. Констанца през 1970 г. и получава бакалавърска степен от Факултета по електротехника на Политехническия университет в Букурещ през 1975 г.

Академичната кариера на професор Панайт започва през 1981 г. като асистент по електрически машини и механизми във Военноморското училище „Mирча чел Батран“ в Констанца. През 1990 г. той е един от основателите на новосъздадения Морски университет в Констанца, в който започва да преподава електрически машини и механизми. През 1999 г. на професор Панайт е присъдена научна степен „доктор по електротехника“ от Университета „Трансилвания“ в гр. Брашов. През 2000 г. той е удостоен с научното звание „доцент по електротехника“, а през 2002 г. – и със званието „професор“ на Морския университет в Констанца.

През 2004 г. е избран за ректор на същия университет и оттогава работи активно за установяването на делови връзки между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и румънския университет. Двете висши морски учебни заведения си сътрудничат по линия на програма „Еразъм“, обмяна на преподаватели и образователни програми, съвместни научни проекти, размяна на обучаеми.

През 2011 г., с решение на Академичния съвет на Морско училище, проф. Панайт е удостоен с титлата „Доктор хонорис кауза на ВВМУ“.

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отправя най-сърдечни пожелания по случай рождения ден на проф. Панайт.

Поздравителен адрес

 

By | 2021-03-25T08:23:17+00:00 март 25th, 2021|2021, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: